VEIKKAUS VS ULKOMAALAISET SIVUSTOT – KUMPIKO ON SUOMALAISELLE PAREMPI VAIHTOEHTO?

Vedonlyönti on äärimmäisen suosittu harrastus, mutta onko sitten järkevämpää valita betsaamiseen Veikkaus vai ne ulkomaalaiset vedonlyöntisivustot?

”Suomalainen voittaa aina” on slogan, joka on kuultu vuosikausien ajan osana Veikkauksen markkinointia, mutta onko asia todella niin? Voittaako suomalainen aina?

Tuo slogan on kieltämättä hieman kyseenalainen ja samaan aikaan paikkansapitävä: suomalaiset pelaajat kyllä pääsevät voittamaan Veikkauksen pelejä pelaamalla, mutta ovatko nämä voitot maksimaalisia? Tarjoaako Veikkaus pelaajalle ne parhaat bonukset ja ylipäätään edut? Ja miten esimerkiksi Eurojackpot ja Vikinglotto saattavat todellisuudessa viedä loppujen lopuksi ne kaikkein suurimmat voitot ulkomaille?

No, keskitytään nyt tarkastelemaan tätä otsikossa esitettyä kysymystä vedonlyönnin näkökulmasta eli seuraavassa selviää, onko suomalaisen pelaajan järkeä iskeä panoksensa vedonlyöntiin Veikkauksella vai ulkomaalaisilla sivustoilla.

Vedonlyöntibonukset

Otetaanpa nyt sitten ensimmäiseksi mittariksi tässä vertailussa vedonlyöntibonukset.

Kun mietitään ulkomaalaisten betsiyhtiöiden tarjoamia bonuksia, kaikki lähtee liikenteeseen tervetuliaistarjouksesta. Useimmiten tervetuliaistarjoukseen kuuluu ensitalletusbonus. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajan ensimmäinen talletus saatetaan tuplata esimerkiksi 100€, 200€ tai 300€ saakka: jos siis esimerkiksi talletat ensimmäisellä talletuksellasi 100€, saat bonusrahan muodossa toiset 100€ kaupan päälle.

Ulkomaalaisten sivustojen tervetuliaistarjous saattaa sisältää myös esimerkiksi 25€ ilmaisvedon. Tämä bonus aktivoituu siten, että pelaat ensiksi 25€ vedon ja sen myötä saat pelitilillesi 25€ tai vaikkapa 50€ ilmaisvedon. Tarjolla saattaa olla myös riskitön veto, jolloin saat vedon välittömästi käyttöösi ilman, että sinun tarvitsee ensiksi betsata itse.

Ilmaisvedot, riskittömät vedot, Cashback-bonukset, joissa pelaajalle maksetaan tietty prosenttiosuus takaisin hänen tappioistaan, kuuluvat niin ikään ulkomaalaisten vedonlyöntiyhtiöiden tarjontaan. Ja niitä on siis tarjolla myös vanhoille asiakkaille eli hellittelyn kohteena eivät ole vain uudet pelaajat. Se onkin aika kiva fiilis, kun sähköpostiin kilahtaa maili, jossa betsiyhtiö kertoo lisänneensä pelitilillesi esimerkiksi 10€ riskittömän vedon.

Vaan entäpä sitten se Veikkauksen tervetuliaistarjous ja muut bonukset? Niin, niitä ei ole tosiaan tarjolla – ei suomalaisille pelaajille, ei uusille asiakkaille, ei vanhoille asiakkaille.

Veikkausvihjeet ovat erinomainen tapa saavuttaa etulyöntiasema vedonlyöntiin. Löydät parhaat pitkävetovihjeet Vedonlyontiyhtiot.com sivustolta!

Lisenssi & kieli

Veikkaus on siitä erinomainen valinta, ettei sinun tarvitse miettiä sitä, saatko pitää pelivoitot kokonaisuudessaan itselläsi. Toisin sanoen Veikkaus tarjoaa aina verovapaat voitot suomalaisille, joten ylimääräisiä kuluja ei mene. Ja totta kai tarjolla on täysin suomenkielinen sivusto ja suomenkielinen asiakaspalvelu.

Vaan, miten on sitten ulkomaalaisten vedonlyöntiyhtiöiden kohdalla?

Erittäin tärkeä asia selvitettäväksi, kun valitse itsellesi vedonlyöntisivustoa niistä lukuisista vaihtoehdoista, on pelilisenssi. Esimerkiksi Maltan pelilisenssi eli MGA-lisenssi tarjoaa suomalaisille pelaajille niin ikään verovapaat voitot, mutta vaihtoehtoisesti Curacao-lisenssin alla operoivan vedonlyöntisivuston kohdalla sinun on maksettava voitoistasi veroja. Tarjolla on myös muita lisenssejä ja kaikki ETA-alueelle rekisteröidyt sivustot tuovat suomalaisille pelaajille verovapaat voitot.

Vaan entäs sitten se kieli?

Jos asiaa kysytään suomalaisilta betsaajilta, jotka käyttävät ulkomaalaisia vedonlyöntisivustoja betsaamiseensa ja joilla englannin kieli ei ole välttämättä se suurin vahvuus, heidän vastauksensa on, että parhaat vedonlyöntisivustot ovat sellaisia, jotka ovat suomenkielisiä ja tarjolla on myös suomenkielinen asiakaspalvelu. Itse asiassa suomalaiset vedonlyöjät ovat erittäin tärkeitä betsiyhtiöille, joten monet ulkomaalaiset sivustot tarjoavat palvelua suomen kielellä.

Kertoimet

Veikkauksen palautusprosentti on 90. Tämä tarkoittaa sitä, että keskimäärin Veikkaus tekee voittoa jokaisella vedolla 10%. Tuo on melkoisen raju lukema. Ulkomaalaisilla vedonlyöntisivustoilla tuo palautusprosentti on 94-98, mikä tarkoittaa sitä, että Veikkauksen ulkomaalaiset kilpailijat tekevät keskiarvollisesti vähemmän rahaa per yksi veto kuin kotimainen tarjolla oleva vaihtoehto.

Palautusprosentti heijastuu siis kertoimiin eli toisin sanoen Veikkaus tarjoaa pääsääntöisesti heikommat kertoimet kuin ulkomaalaiset kilpailijansa; näissä saattaa olla jopa rajuja eroja, sillä kerroin Veikkauksella saattaa olla tietylle kohteelle esimerkiksi 2,00 ja ulkomaalaisella sivustolla se on 2,25. Tämä johtuu siitä, että Veikkauksella ei ole varsinaisesti kilpailijaa Suomessa, sillä yrityksellä on monopoliasema – kun taas ulkomaalaiset sivustot kamppailevat keskenään samoista asiakkaista ja kertoimet ovat oleellinen osa tätä kamppailua.

Tuollainen 0,25:n ero kertoimien osalta saattaa kuulostaa lähtökohtaisesti hyvin pieneltä erolta, mutta pitkässä juoksussa – esimerkiksi yhden kalenterivuoden aikana – pelaaja saattaa menettää voittaessaan tuhansia ja taas tuhansia euroja vain ja ainoastaan tuollaisen kertoimissa olevan eron vuoksi.

Aina silloin tällöin Veikkaus kuitenkin tarjoaa markkinatoppeja eli alan parhaat kertoimet jollekin yksittäiselle kohteelle. Veikkauksen tarjontakin siis kannattaa tsekata kertoimien osalta, mutta pääsääntöisesti ne parhaat kertoimet ovat nimenomaan siellä ulkomaalaisilla vedonlyöntisivustoilla.

Luotettavuus ja turvallisuus

Veikkaus on luonnollisesti luotettava toimija pelaajan näkökulmasta. Tarjolla ovat totta kai kaikki luotettavimmat rahansiirtomenetelmät, eikä Veikkauksella joudu huijatuksi, sillä sen toimintaa valvotaan kohtalaisen tarkalla silmällä – mitä nyt ehkä välillä markkinoinnissa tulee ylilyöntejä, joita tosin ei saisi tulla.

Ulkomaalaiset sivustot ovat kuitenkin yhtälailla luotettavia. Tarjolla ovat kaikki suomalaisten hamuamat talletus- ja kotiutusmenetelmät ja esimerkiksi MGA-lisenssin kohdalla Maltan viranomaiset asettuvat kuluttajan puolelle mahdollisissa riitatilanteissa.

Itse asiassa pelilisenssin saaminen onkin todella kovan työn takana ulkomaalaisten vedonlyöntisivustojen osalta, etenkin mitä tulee ETA-alueen lisensseihin, ja yhtälailla myös sen lisenssin pitäminen vaatii jatkuvaa tarkkojen pykälien noudattamista.

Yhteenvetona tämän luotettavuuden osalta voidaankin todeta, että parhaat vedonlyöntisivustot ovat luotettavia, mitä tulee ulkomaalaisiin sivustoihin, ja myös Veikkaus on luotettava.

Summa summarum:

Kumpiko nyt sitten on parempi vaihtoehto: Veikkaus vai ulkomaalaiset vedonlyöntisivustot?

Jokainen tietenkin tekee omat tulkintansa, mutta sanotaanko nyt näin, että mikäli vedonlyöntibonukset, parhaat kertoimet, suomalainen asiakaspalvelu, suomalainen sivusto ja luotettavuus ovat määrittävät tekijät, niin parhaat betsisivustot ruksittavat jokaisen ruudun. Veikkaus sen sijaan ei.